Dienstverlening

Ik ondersteun mensen en organisaties in een veranderende omgeving, door op zoek te gaan naar mogelijkheden die uw organisatie slagvaardiger maken. Bij organisatieadvies kan mijn rol variëren van het uitbrengen van advies over een bepaalde problematiek tot het daadwerkelijk vinden van oplossingen en de implementatie daarvan. Van adviseur tot praktiseur, van coach tot programmamanager van een ontwikkelprogramma, en van adviseur tot interim manager.

Interim- en programmamanagement
Voor  mij staan de doelstellingen van de opdrachtgever centraal. Ik richt me op het vergroten van de toegevoegde waarde van de organisatie door uw organisatie, klanten en medewerkers op elkaar af te stemmen. Uw bedrijfsstrategie, bedrijfsprocessen, de wensen van uw klanten en de individuen binnen uw organisatie zijn hierbij van zeer groot belang. In het bereiken van uw organisatiedoelstellingen zijn mijn interventies erop gericht om onderdelen van uw organisatie op elkaar af te stemmen. Mijn ervaring als manager zal uw organisatie helpen met het maken van de juiste keuzes en de implementatie hiervan.

Advies en contractonderzoek
Als onderzoeker kan ik u helpen bij de opzet en uitvoering van toegepast onderzoek of organisatiediagnostiek. Hierbij maak ik een onderscheid tussen onderzoeksactiviteiten die leiden tot het vinden van kernoorzaken van problemen in de organisatie (organisatiediagnostiek) en onderzoeksactiviteiten die leiden tot informatie waarmee de organisatie haar strategie kan aanpassen en klantgerichtheid kan vergroten. Beide typen onderzoek vereisen grondige methodologische en methodische kennis, kennis die ik heb opgedaan zowel in mijn onderzoekspraktijk als in mijn rol als consultant en manager. Goed onderzoek, het vinden van de juiste informatie en het vertalen van deze informatie naar de juiste interventies helpt u om uw organisatie slagvaardiger te maken.

Werkwijze
De eerste stap in een traject is het intakegesprek. In het intakegesprek wordt het plan van aanpak en de specifiek gewenste rol die aan mij gesteld wordt overeengekomen. Deze rol kan variëren tussen schaduwmanager en implementatiemanager, tussen opleider en programmamanager, tussen organisatiediagnose en contractonderzoek, en tussen managementcoach en interveniërende consultant. Los van deze rollen ben ik confronterend, kritisch en zoek ik naar de mogelijkheden die zich voordoen. Met als doel om uw organisatie beter te laten functioneren. Een overzicht van reeds eerder verrichte opdrachten en referenties is opvraagbaar.